Rottne Industris unika utbytessystem – med Rottne XParts sparar du tid, pengar och på miljön

Rottne Industris unika utbytessystem – med Rottne XParts sparar du tid, pengar och på miljön

16 mars 2022

Rottne Industri AB är ensamt i skogsmaskinsbranschen om att erbjuda byte av maskindelar i ett förebyggande syfte.
   Konceptet kallas Rottne XParts och sparar såväl pengar som tid och på miljön.
   Nu har ett redan lovordat koncept uppgraderats till något ännu bättre.

Om det handlar om småländsk finurlighet i hur man håller lite extra hårt i pengarna låter vi vara osagt. Vad vi dock vet är att ett förebyggande byte av komponenter vid ett planerat stopp, vid service eller under semestern, innebär en rejäl besparing. Både i plånboken och i arbetskalendern. Dessutom elimineras risken för haveri och du kan känna dig trygg i att ett ovälkommet driftstopp ute i terrängen undviks – oavsett om det är en skördare eller skotare.

En bra tidpunkt är servicen som ska göras efter 6 000, 9 000 eller 12 000 timmar. Servicen tar två dagar, men passar du samtidigt på att byta en sliten hydraulpump tar det bara en halv dag extra. Rottnes maskiner är nämligen konstruerade för att vara servicevänliga, vilket gör att det går extra fort. Och oljan ska ju ändå bytas vid servicen.

Rottne XParts i fyra enkla steg:
• I samband med exempelvis service byter vår servicelämnare ut slitna komponenter.
• Om en enhet går sönder beställer du en ny utbytesdel från din återförsäljare. Är behovet akut skickar vi den till dig med express.
• Den trasiga/utbytta enheten skickas till oss inom 30 dagar.
• På vår verkstad reparerar vi den trasiga enheten och du betalar enbart den faktiska kostnaden för reparation eller renovering. Priset blir aldrig mer än 90 procent av nypriset och snittpriset hamnar på cirka 60 procent.

Och som grädde på moset erbjuder vi till och med bättre garanti jämfört med en ny reservdel. Det kan vi göra eftersom det är vi själva på Rottne som reparerar den defekta/slitna delen. Jämfört med en ny reservdel, som har garanti i sex månader eller 1 000 timmar, får du i stället det dubbla – ett år eller 2 000 timmar.

Med Rottne XParts finns en trygghet i att maskinen snabbt är tillbaka och klar för fortsatt arbete i skogen. Med en maskin som mår bra minskar inte bara risken för stillestånd och varmgångskörning, utan även bränsleförbrukningen. Med förebyggande byten får du en riktigt bra gardering i ditt arbete – såväl ekonomiskt som tids- och miljömässigt.

För mer information, kontakta:

Henrik Löfkvist, garantichef, Rottne Industri
Tel. 0470–75 87 42
henrik.lofkvist@rottne.com

Fler artiklar

30 juni 2023

E-hytten – ett innovativt mästerverk

2 februari 2023

Positiva vindar på Rottne Canada – flytt till egna lokaler och fortsatt ökad försäljning

16 augusti 2022

Kundtrygghet är ett honnörsord – alltid över 36 000 reservdelar i lager hos Rottne Industri