Positiva vindar på Rottne Canada – flytt till egna lokaler och fortsatt ökad försäljning

2 februari 2023

För Rottne Canada innebär de egna lokalerna att företaget enklare kan fortsätta med den satsning som inleddes för ett par år sedan. Under de senaste åren har företaget byggt ett nytt nätverk av återförsäljare i landet med mycket gott resultat.
   – Försäljningsmässigt ser vi en tydlig uppgång av våra maskiner, säger Niklas Lefévre, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri.
   – Framför allt handlar det om våra stora skotare, Rottne F18D och Rottne F20D, som står för 60 procent av beställningarna. Intresset har även skjutit i höjden när det gäller våra skördare, i synnerhet Rottne H21D.

Rottne Canada bildades som ett dotterföretag till Rottne Industri i februari 2008, mest för att tillhandahålla ett reservdelslager till maskinerna. Sedan dess har företaget hyrt sina lokaler i Moncton, New Brunswick, på den kanadensiska östkusten.
   Fram till i höstas när möjligheten dök upp att köpa lokaler från en före detta asfaltsläggarfirma, byggd 2018.
   – Rottne Canada har nu ett permanent hem i Moncton, N.B. VI är glada över att nu ha lokaler som kommer att bidra till vår framgång. Det betyder att vi än bättre kan ta hand om våra kunder och har dessutom utrymme att växa, vilket är ett av våra mål, säger Denis Surette, platschef på Rottne Canada.
   – Rottne Canada är ett stort företag och eftersom deras marknad växer vill vi äga våra lokaler, inte hyra. Kontraktet gäller från januari och sedan i höstas är vi på plats i våra nya lokaler, fortsätter Tobias Johansson.

Fastigheten ligger strategiskt tillgänglig i utkanten av Moncton med närhet till huvudlederna runt staden. De cirka 1 000 kvadratmetrarna har utrymme för maskinerna, service, reservdelslager och kontorsbyggnad för de cirka tio anställda.
   – Vår typ av avverkningsmaskiner går bra i den här delen av världen. Bortsett från att det är bra maskiner är andra betydande fördelar även miljömedvetenhet, att kunna aptera direkt ute i skogen och bränslesnåla motorer nu när drivmedlet har skjutit i höjden även i Nordamerika, säger Tobias Johansson.

Insatsen som Rottne Industri har gjort i Kanada har burit ordentligt med frukt. Orderingången fortsätter att fyllas på, både för skotare och skördare, men det stoppar inte framtidsplanerna.
   – Vi lyckades med vårt mål att leverera 40 nya maskiner till den kanadensiska marknaden under 2022. Med nya och egna lokaler, samt ett inarbetat återförsäljarnät, har vi betydligt större möjligheter att fortsätta växa och därmed ta nästa kliv på marknaden. Och det är vår plan, säger Niklas Lefévre.

Sammanfattningsvis blev 2022 ett lyckat år för Rottne Industri som levererade totalt 192 maskiner, vilket är all time high. Och i år siktar företaget än högre.
  – Orderböckerna är fulltecknade och målet är att leverera 220 maskiner, vilket känns mycket roligt och spännande, säger Tobias Johansson.

För mer information, kontakta:

Tobias Johansson, vd, Rottne Industri AB
Tel. 0470–75 87 47
tobias.johansson@rottne.com

Niklas Lefévre, försäljnings- och marknadschef, Rottne Industri AB
Tel. 0470–75 87 12
niklas.lefevre@rottne.com

Denis Surette, Platschef, Rottne Canada Inc
Tel. +1 506 382 03 23
denis@rottnecanada.com

Om Rottne industri AB
Rottne Industri AB är ett familjeägt svenskt företag och en av de ledande skogsmaskintillverkarna. I 68 år har företaget utvecklat skogsmaskiner för modernt skogsbruk. Rottne Industri AB erbjuder ett komplett maskinprogram av skördare och skotare, från gallring till grov slutavverkning. Runt hälften av produktionen exporteras. www.rottne.com

Rottne Canada
Rottne Industris produktlinje har funnits på den kanadensiska marknaden i över 25 år. Rottne Canada Inc. bildades i februari 2008 för att ta över marknadsföring, support och reservdelslager av Rottnes produkter.
Såväl skördare som skotare respekteras högt tack vare hög produktivitet, tillförlitlighet och ekonomi i ägande och drift. Företaget har ett omfattande utbud av reservdelar på plats och erbjuder ett komplett utbud av gripar och sågaggregat.
Rottne Canada ligger i staden Moncton i delstaten New Brunswick.

Fler artiklar

30 juni 2023

E-hytten – ett innovativt mästerverk

2 februari 2023

Positiva vindar på Rottne Canada – flytt till egna lokaler och fortsatt ökad försäljning

16 augusti 2022

Kundtrygghet är ett honnörsord – alltid över 36 000 reservdelar i lager hos Rottne Industri