Niklas Lefévre ny försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri AB

7 mars 2022

Niklas Lefévre, 45, är ny försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri AB.
   Niklas kommer senast från en liknande roll på Elme Spreader och har nästan 20 års erfarenhet från verkstadsindustrin med sig i bagaget.
   
Tjänsten tillträddes den 1 mars.

Rottne Industri går en spännande framtid till mötes med byggnation av ny maskinhall och en investering i två nya toppmoderna bäddfräsar. På sikt är målet att producera 300 skogsmaskiner per år. Nu är nästa pusselbit på plats med Niklas Leférve som ny försäljnings- och marknadschef.
   – Rottne Industri är ett intressant företag med stora ambitioner och som nu är inne på en spännande förändrings- och förbättringsresa, såväl nationellt som exportmässigt. Företaget har inlett ett stort arbete och den resan ser jag verkligen fram emot att få vara med på, säger Niklas Lefévre.
   – Det här är en typ av verksamhet där jag känner att jag kan bidra. Jag har arbetat i branscher där man går från ”ax till limpa”, med totalproduktion av produkter, och det är något som jag trivs med.

Efter drygt åtta år på Elme Spreader, som tillverkar lyftaggregat för containerhantering, och innan dess med värmeprodukter på Enertech, kände Niklas att det var dags att prova något nytt.
   Möjligheten dök upp hos Rottne Industri.
   – Jag är skåning från början, men flyttade till Växjötrakten i tonåren. Här har jag blivit kvar sedan dess och det känns bra att fortsätta min arbetsresa i Kronoberg, säger Niklas Lefévre.
   – Företagsandan i området är stark, inte minst Rottne Industri som är ett starkt och lokalägt varumärke som arbetar med hela flödet i tillverkningen. Vi ska vara stolta över den lokala företagsandan i Kronoberg och jag hoppas kunna bidra med en bra mix av kunskap och erfarenhet.

Rottne Industri är inne i en stark fas och fler nyanställningar kommer att göras för att möta upp marknadens efterfrågan på våra produkter.
   – Vi är jätteglada att vi har lyckats rekrytera Niklas till Rottne och därmed stärka upp vår marknadssida för att komma än närmre kunder och slutkunder, säger Tobias Johansson, vd på Rottne Industri.
   – Med Niklas långa erfarenhet från verkstadsindustrin kommer han att bli en stor tillgång för företaget.

Niklas Lefévre tillbringar gärna ledig tid tillsammans med familjen, tränar en del och vistas ofta ute i skog och natur då både hans föräldrar och svärföräldrar har egen skogsmark.
   Men någon skogsmaskin har han aldrig kört – hittills i alla fall.
   – Jag och min familj bor på en hästgård och mina erfarenheter av maskiner sträcker sig till traktorer och röjsåg, så mycket är nytt för mig. Men jag ser det som en givande utmaning.

För mer information, vänligen kontakta:

Niklas Lefévre, försäljnings- och marknadschef, Rottne Industri AB
Tel. 0470–75 87 12
niklas.lefevre@rottne.com
 

Tobias Johansson, vd, Rottne Industri AB
Tel. 0470–75 87 47
tobias.johansson@rottne.com

Fler artiklar

30 juni 2023

E-hytten – ett innovativt mästerverk

2 februari 2023

Positiva vindar på Rottne Canada – flytt till egna lokaler och fortsatt ökad försäljning

16 augusti 2022

Kundtrygghet är ett honnörsord – alltid över 36 000 reservdelar i lager hos Rottne Industri