1995-2005

1995-2005

Under senare delen av 90-talet inledde tekniker och konstruktörer arbetet med att ta fram ett helt nytt skördarprogram. En satsning som tveklöst är den största som Rottne Industri har gjort på ett enskilt modellprogram. Med den nya H-serien, Harvester, visade vi inte bara att vi ville vara en av alla aktörer i branschen. Med H-serien ville vi även leda utvecklingen. Först ut var Rottne H20, den största skördaren som företaget byggt.

Bakom utvecklingen av den nya H-serien låg vetskapen om ett skogsbruk som hade gått snabbt framåt under de senaste decennierna. För att fortsatt förbli konkurrenskraftigt i branschen var det därför nödvändigt för oss att ta nästa tekniska steg.

Föraren i fokus
Kraven på den nya H-serien var stora och ribban lades redan i ett tidigt skede högt. Det här skulle bli marknadens bästa skördare. I fokus stod förarmiljön, hytten, med allt vad den innebär.
Hytten skulle vara den bästa på marknaden. Samtidigt skulle maskinen innebära bra totalekonomi för köparen. Det gällde alltså inte bara att bygga en maskin som klarade av att avverka stora volymer, den skulle också vara driftsäker och lättservad. Kort sagt, H-serien skulle bli den maskin som både förare och maskinägare ville ha. Försäljningsframgångarna visade också att man hade träffat mitt i prick.

Vad inte alla visste, men anade, var att Rottne H20 ingick i en serie skördare. Under de kommande åren presenterades först gallringsskördaren Rottne H8 och senare mellanskördaren Rottne H14.

Solid blir solidare

Men vi nöjde oss inte med det. Parallellt med att H-serien introducerades valde vi även att uppgradera skotarprogrammet Solid som hade börjat levereras några år tidigare. En maskinteknisk kombination som innebar att Rottne som företag nu hade de starkaste och mest konkurrenskraftiga modellserier som vi dittills någonsin haft.

Mer från Vår historia

1955-1965

Ny verkstad och export till andra kontinenter

1965-1975

Blondinen gör dundersuccé på marknaden

1975-1985

Första processorn och först med parallellkran