Korta eller undvik stillestånd med Rottne Xparts

Ibland slår oturen till. Saker går sönder. Vid sämsta tänkbara tillfälle. Men med vårt utbytessystem för reservdelar – Rottne Xparts – är du snabbt igång igen. Rottne Xparts är också ett bra sätt att förebygga stopp genom att göra förebyggande byten av delar innan de går sönder.

 

+ Korta, eller undvik helt, stillestånd

+ Låg reparationskostnad, i snitt 60 % av nypris

+ Längre garanti än för nya delar

+ Snabba leveranse

 

Med Rottnes utbytessystem behöver du inte vänta på att få reparationen utförd utan kan istället omgående beställa en utbyteskomponent hos sin återförsäljare, montera i den istället för den felaktiga enheten och snabbt få igång maskinen igen. Den defekta komponenten skickas därefter till oss för reparation.

 

Kort sammanfattat fungerar det såhär:

1. Du beställer en utbytesdel från oss. Den skickas vid behov med express och är då framme senast nästa dag.

2. Du skickar tillbaka den trasiga/utbytta delen till oss inom 30 dagar.

3. Vi reparerar den trasiga delen. Kostnaden regleras.

 

Du sparar pengar

När du byter en del av din Rottnemaskin så ersätts den med en utbytesdel. Du skickar sedan in den defekta delen till oss och betalar enbart den faktiska reparations- eller renoveringskostnaden för denna. Det blir aldrig mer än 90 procent av nypriset för delen och i snitt hamnar det på 60 procent av nypriset.

Du får bättre garanti än på motsvarande ny del

Eftersom vi på Rottne själva lagar den defekta delen så kan vi lämna dubbel garanti jämfört med en ny del, ett år eller 2.000 timmar (vad som infaller först) till skillnad mot en ny del som har 6 månader eller 1.000 timmar.

Du hjälper till att minska miljöåverkan

Istället för att slänga en defekt enhet så renoverar vi den till nyskick. Detta minskar miljöpåverkan och du kan med gott samvete också byta enheter du vet börjar prestera sämre i förebyggande syfte för att öka den tekniska utnyttjandegraden.

Snabba leveranser

Genom Rottnes återförsäljarnät över hela Norden så garanterar vi snabba leveranser, god lokal servicenivå och även delar till Rottnemaskiner som inte längre finns i säljsortimentet.

För ytterligare information, kontakta våra återförsäljare.

 

Tobias Johansson, vd, berättar om utbytessystemet: