Rottne Simulator

Rottne simulator – så nära verkligheten du kan komma. För utbildning och support ger dig Rottne simulator en verklighetsnära körupplevelse som bidrar till kunskap och intresse.

Maskinens motor, drivlina och hydraulsystem simuleras på ett verklighetsnära sätt. Föraren får trovärdiga sinnesintryck genom utmärkt grafik och en avancerad rörelseplattform.

Produktions- och driftuppföljning är möjlig

Rottne simulator är utrustad med ett komplett styr- och mätsystem. Det blir därför möjligt att ändra maskininställningar och direkt uppleva förändringen i den simulerade maskinen. Det går även att skapa olika avverkningsobjekt med produktions- och driftuppföljning, precis som i den riktiga Rottne-maskinen.

Rottne simulator levereras med skördarfunktion. Skotarfunktionen är under utveckling och kommer att erbjudas som uppdatering. Genom en enkel inställning växlar simulatorn mellan funktionerna. 

Virtuell miljö med olika slags skog och terräng

Omgivningen i Rottne simulator är ett område på 300 x 300 m med varierande terräng och skogsbilvägar. Området består av olika bestånd med allt från täta gallringar till sistagallring och slutavverkning. De trädslag som förekommer är tall och björk som ger bra sikt och grafik. Trädens dimensioner och blandningen av trädslag varierar.

Olika övningar och fri körning

I Rottne simulator finns redan nu ett antal övningar som komplement till den fria körningen. Fler övningar kommer att utvecklas, anpassade för utbildning av nya förare och mekaniker.

STYR- OCH MÄTSYSTEM

Maskinstyrsystem: ROTTNE D5

Apteringssystem: ROTTNE Forester

Display: 15” touch-skärm

Stol: BeGe stol med Rottne-paletter och 5-knappsspak

SIMULATOR

Processor: Second Level cache/ Intel 6 cores/15 MB/3,5 GHz

Grafik: MSI GTX 970 Gaming 4G GDDRS  256 bits

Hårddisk: SSD 256 GB och HDD SATA III 1000 GB

Skärm: 55” HD

Strömförsörjning: 200-240 VAC

VIKT OCH MÅTT

Emballage: 200x110x180 cm (LxBxH)

Simulator: 180 x 80 cm (LxB)
Höjd (stol): 170 cm
Höjd (skärm): 200-210 cm
Bredd (skärm): 125 cm
Vikt: 375 kg