ROTTNE H21D

ROTTNE H21D - en stark och effektiv skördare för slutavverkning när inget annat än det bästa är ett alternativ

+ Nytt! Förfinad på närmare 120 punkter

+ Stora kraftresurser

+ Extremt stark kran

+ Bränslesnål

+ 500+225 liters bränsletankar

+ 4 olika aggregat

+ Klarar brant terräng

+ Comfort Line

 

ROTTNE H21D är konstruerad efter vad som krävs för optimal och effektiv slutavverkning av grov skog. ROTTNE H21D är helt enkelt en stabil skördare med stora kraftresurser och aggregat dimensioneradt för ändamålet. Såväl chassi som kran och aggregat är byggda för att klara detta tuffa jobb, månad efter månad, med samma goda lönsamhet.

ROTTNE H21D byggs med 6 eller 8 hjul och har en hydrostattransmission som ger otroliga 230 kN dragkraft, separata hydraulpumpar för kran och aggregat samt en medsvängande hytt med bästa tänkbara sikt.

Kraftfull, men samtidigt bränslesnål

Komponenterna i ROTTNE H21D har valts med stor omsorg och redan under introduktionsåret bevisade ROTTNE H21D att den tillhör elitklassen när det gäller driftsäkerhet och låga driftskostnader. Den kraftfulla diesel-motorn (FT4) har stor cylindervolym och högt vridmoment redan i början av varvtalsregistret, vilket innebär att motorn klarar jobbet på ett relativt lågt varvtal.

Även om motorn är kraftfull är den samtidigt också väldigt bränslesnål – kunder anger ner mot 0,35 liter/fub – vilket gör att det med 500 plus 225 liters bränsletankar går långt mellan bränslepåfyllningarna. Dessutom är det ett extra plus att det endast behövs 2–3 procents iblandning av AdBlue.

Rottne H21D kännetecknas också av den sväng- och nivellerbara hytten med mycket god sikt och suverän förarkomfort.

Rottne H21D är med andra ord en stabil, tillförlitlig, modern skördare med hög kapacitet. Här kör vi på småländsk kvalitet och styrka.

 

  • ...

POWER TECH PSS Steg V miljömotor

ROTTNE H21D har en kraftfull 6-cylindrig miljömotor på 227 kW (305 hp) som med god marginal uppfyller dagens emissionskrav för dieselmotorer.

+ Förbättrad bränsle-
effektivitet, effekt och 
vridmoment

+ Låg AdBlue åtgång: 
endast 2–3% inblandning

+ Går att köra med både diesel och HVO

 

POWER TECH PLUS-motorn har modern 4-ventilsteknik, ”common rail” insprutningssystem och 2 st seriekopplade turboaggregat och ett högt vridmoment (1351 Nm), vilket ger mycket bra respons vid snabba effektuttag. Skördaren kan med denna teknik köras med lägre arbetsvarv vilket resulterar i lägre ljudnivå, mindre vibrationer och framför allt lägre bränsleförbrukning.


  • ...

HYTT - med komfort i fokus

Modern skördarhytt med förarkomfort i lyxklass

+ Stora fönsterytor ger mycket god sikt – även uppåt

+ Låg ljudnivå – tystare än i en ny personbil

Comfort Line

+ Programmerbara knappar

+ Samma hytt för alla skördare

 

Stor och bekväm hytt

Den rymliga och komfortabla hytten med stora fönsterytor ger föraren fri sikt inom hela arbetsområdet. Den ergonomiskt utformade förarplatsen har en väl samlad instrumentering på sidan och framför förarstolen som är luftfjädrad och försedd med Airvent. I de ställbara armstöden sitter spakpaneler med de funktionstangenter som används regelbundet vid fällning och upparbetning. Lådor och förvaringsutrymmen för det dagliga arbetet samt en effektiv ACC klimatanläggning ger föraren en behaglig arbetsdag.

Comfort Line - originalet sedan 2007

Det unika hyttupphängningssystemet Comfort Line reducerar stötar och slag och gör att kranarbete och körning i terräng blir betydligt mjukare. Comfort Line är i fösta hand utvecklat för våra skotare, men finns även i version för skördarna. Vi introducerade Comfort Line redan 2007 och det är därmed ett väl beprövat system. Sedan starten har Comfort Line utvecklats med bland annat förbättrad mjukvara, robustare konstruktion och exaktare positionering.

Tystare än i en ny personbil 

Ljudnivå är låg – i våra hytter är det faktiskt tystare än i en ny bil. Våra hytter uppfyller med god marginal de ergonomiska riktlinjer som finns för skogsmaskiner.

Samma hyttmodell för samtliga maskinmodeller 

Vi har en hytt för alla våra skördare. Hyttinteriör, elcentral, datautrustning, och manöverfunktioner blir därmed identiska vilket är en stor fördel för de förare som skiftar mellan våra olika maskinmodeller.

  • ...

ROTTNE D5 - ett mycket kompetent styrsystem

ROTTNE D5 ger god överblick över maskinens funktioner

Maskinstyrsystemet ROTTNE D5 är uppbyggt med CAN-bus-teknik, styr och övervakar motor, transmission och kran. Systemet består av en huvuddator och ett antal styrenheter placerade ute på maskinen. Inställningar av kran, transmission och motor, övervakning av tryck, temperaturer och vätskenivåer samt felsökning gör föraren via pekskärmen (gemensam med Forester apteringssystem). Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på skärmen.

  • ...

ROTTNE FORESTER - den nya generationens apteringsdator

ROTTNE Forester är ett kraftfullt och smidigt apteringssystem med flera fördelar

+ Kraftfull dator

+ Stor pekskräm

+ Många inställningsmöjligheter

+ Programmerbara knappar/tangenter

+ Stanford 2010-standard

 

ROTTNE Forester är ett snabbt och lättanvänt apteringssystem som är gemensamt för samtliga våra skördare. En stor och tydlig pekskärm (gemensam för Forester och D5) visar information på ett överskådligt sätt och gör det lätt att göra olika inställningar.

Apteringen optimeras med värdeaptering H70* eller med enklare den prioriteringsapteringen (H60)**. EtherCat-teknik gör att all kalkylering av apteringen har kunnat flyttas från aggregatet till skyddad plats i hytten – vilken dessutom gör kalkyleringen snabbare.

Rottne Forester är byggt enligt standarden Stanford 2010, vilket innebär en framtidssäkring för bättre kommunikation och synkronisering mellan olika enheter i skogsbruket. Programvaran hanterar även automatisk rapportering med vanliga pdf-filer.

Med Rottne Forester är det möjligt att själv välja knappinställningar som passar din körstil. En väldigt flexibel lösning om du inte är van vid en Rottne-skördare eller föredrar andra knappinställningar än våra förval.

Rottne Forester gör det enkelt att automatiskt få ut digitala rapporter direkt till kontoret, till exempel vid objektsavslut. Det går också fint att skriva ut dem med skrivare som finns i hyttens tak eller kopiera dem via USB.

 

*H70 (Värdeaptering)

Beräkning av trädet görs av maskinen och datorn tar ut maximalt värde åt skogsägaren.

**H60 (Prioritetsaptering)

Enklare typ av aptering där föraren själv programmerar längder/dimensioner i en prioritetsordning.

  • ...

EXTREMT STARK KRAN - med lång räckvidd

Kranen RK250 har ett tiltbart kranfundament och en räckvidd på 11 meter

Den extremt starka kranen, RK250, har ett tiltbart kranfundament och en räckvidd på hela 11 meter. Den sitter rakt över boggin för att ge skördaren bästa möjliga stabilitet, vilket behövs för att det stora aggregatet EGS706 ska kunna användas på full räckvidd.

  • ...

SERVICEVÄNLIG - underlättar i vardagen

För alla ROTTNE-maskiner är servicevänligheten en viktig faktor vid utvecklingsarbetet.

För alla ROTTNEs maskiner är servicetillgängligheten en viktig faktor i utvecklingsarbetet. Det skall vara enkelt och bekvämt att göra underhåll, service, och reparationer.

Hela bakre delen av skördaren med motor och transmission kan snabbt öppnas upp för inspektion och service. De gångjärnsupphängda bukplåtarna underlättar servicearbetet men gör också hela bakdelen mycket enkel att hålla ren.

Vakuumpump för hydraulsystemet minskar oljespill vid t.ex. slangbyte. Elektriska pumpar för diesel och hydraulolja förenklar påfyllning. Elcentralen med säkringar, reläer och datorer sitter lätt tillgängligt och överskådligt när höger hyttdörr öppnas. Felsökning på elsystemet kan till stor del göras via maskinstyrsystemets driftskärm.

ROTTNE H11D utrustas sedan en tid tillbaka med slangkopplingar som har både tätande kona och o-ring för att minimera risken för läckage.

  • ...

ROTTNE XPARTS - spara tid, pengar och miljö

Rottne Xparts - vårt unika utbytessystem för reservdelar - hjälper dig att korta eller helt undvika stillestånd

+ Korta, eller undvik helt, stillestånd

+ Låg reparationskostnad, i snitt 60 % av nypris

+ Längre garanti än för nya delar

+ Snabba leveranser

 

Ibland slår oturen till. Saker går sönder. Vid sämsta tänkbara tillfälle. Men med vårt utbytessystem för reservdelar  – Rottne Xparts – är du snabbt igång igen. Utbytessystemet är också ett bra sätt att minimera stopp genom att göra förebyggande byten av delar innan de går sönder.

Med Rottne Xparts behöver du inte vänta på att få reparationen utförd utan kan istället omgående beställa en utbyteskomponent hos din återförsäljare, montera i den istället för den felaktiga enheten och snabbt få igång maskinen igen. Den defekta komponenten skickas därefter till oss för reparation.

 

Kort sammanfattat fungerar det såhär:

1. Du beställer en utbytesdel från oss. Den skickas vid behov med express.

2. Du skickar tillbaka den trasiga/utbytta delen till oss inom 30 dagar.

3. Vi reparerar den trasiga delen. Kostnaden regleras.

 

Du sparar pengar

När du byter en del av din Rottnemaskin så ersätts den med en utbytesdel. Du skickar sedan in den defekta delen till oss och betalar enbart den faktiska reparations- eller renoveringskostnaden för denna. Det blir aldrig mer än 90  procent av nypriset och i snitt hamnar det på 60 procent av nypriset.

Du får bättre garanti än på motsvarande ny del

Eftersom vi på Rottne själva lagar den defekta delen så kan vi lämna dubbel garanti jämfört med en ny del, det vill säga ett år eller 2 000 timmar (det som infaller först) till skillnad mot en ny del som har 6 månader eller 1 000 timmar.

Du hjälper till att minska miljöpåverkan

Istället för att slänga en defekt enhet så renoverar vi den till nyskick. Detta minskar miljöpåverkan och du kan med gott samvete också byta enheter du vet börjar prestera sämre i förebyggande syfte för att öka den tekniska utnyttjandegraden.

 

Rottne Xparts omfattar:

•  Kran: pumpar & rotatorer

•  Styr- & mätsystem: datorer & spakar

•  Hydraulik: pumpar

•  Aggregat: såg- & hjulmotorer

•  Transmission: pumpar, motorer, hjulmotorer, differentialer, boggilådor, navreduktioner, fördelningsväxellådor och fördelningslådor

•  Övrigt: Motorvärmare