SKOGAB AB SATSAR PÅ ÄNNU EN ROTTNE H21D

SKOGAB AB SATSAR PÅ ÄNNU EN ROTTNE H21D

1 januari 2022

EFFEKTIV TUNGVIKTARE ÄR FÖRSTA VALET FÖR BÅDE MILJÖN OCH FÖRAREN

Alla positiva intryck från H21:an fick Conny Johansson på Skogab AB att beställa en maskin till. – Effektiviteten är så hög att det krävs två skotare för att hålla jämna steg. H21:an är en stor, säker och stabil maskin som klarar grov skog, säger han.

Edward Johansson har världens bästa arbetsplats. Den hänförande utsikten från en stenig och brant kulle ger en fantastisk vy över omgivningarna kring Vetlanda, där Skogab AB för dagen stationerat sin nya Rottne H21D. Det dova men kraftfulla ljudet från den arbetsvilliga motorn, tillsammans med de åtta hjulen och en biffig bakdel, ger pondus. Med endast 400 timmar på mätaren är den fabriksnya känslan intakt. Edward är en van och noggrann förare. Han är sonen till Conny Johansson som började som entreprenör i Vetlanda för 20 år sedan.

Trygg som kund hos Rottne

Idag är han en av Rottnes mest trogna kunder.

– Det finns en unik och familjär anda hos Rottne, som kund känner man sig alltid viktig och prioriterad, säger Conny. Han är snabb att testa produktnyheter och den första generationen av Rottne H21:an, som togs i drift för sex år sedan, var inget undantag.

– Jag är ganska orädd, när andra ser läget som hopplöst brukar jag köpa nya maskiner för att vara redo när det vänder. Jag känner mig trygg med Rottne och har haft positiva erfarenheter av den första H21:an. Därför tvekade jag inte att vara först ut när den nya serien lanserades, säger Conny och lyfter den unika förarkomforten och en rad andra uppdateringar och förfiningar som gjorts.

Förarnas ord väger tungt

Den tysta och dämpade gången ger en bra arbetsmiljö. Hytten kan svängas 180 grader och de stora glasytorna ger oöverträffad överblick. Comfort Line har förfinats i senaste generationen och innebär ett imponerande samspel mellan mjuk- och hårdvara för maximal komfort.

Värnar om miljön

Rottne H21:an är stor, respektingivande och unikt välbalanserad, menar Conny. Som standard har Skogab dessutom valt åtta hjul på alla sina maskiner för att skona terrängen.

– Det ger en fantastisk bärighet och gör att den även ligger perfekt på lastbilen när vi flyttar. Just omsorgen om miljön och markägarnas marker är något som Skogab jobbar medvetet med.

– Vi ser oss som ett miljöföretag och arbetar aktivt för att skona mark och miljö. Sol, vind och rent vatten är ju det som krävs för att skogen ska växa. Det är vårt uppdrag att vårda moder jord, säger Conny Johansson.

Förbrukning på 0,34 liter/fub

På nya Rottne H21:an är förbrukningen per sågad kubikmeter nere på 0,34 liter vid vissa avverkningar. Det är riktigt lågt och Conny tror främst att den siffran är möjlig tack vare uppdaterad hydraulik.

– Det upplevs som att maskinen går väldigt lätt, den reagerar inte märkbart på belastning utan bara matar på. – Den stora och starka kranen tar även större träd på full arm och det innebär en trygg och säker fällning, säger Edward. Rottnes utbytessystem är något man också vill framhålla. – Att snabbt få utbytesdelar med garanti och sedan enbart betala för reparationen av sin del i efterskott gör att man slipper onödiga stillestånd. Kör man Rottne är hjälpen aldrig långt borta.

Fler artiklar

1 januari 2022

SKOGAB AB SATSAR PÅ ÄNNU EN ROTTNE H21D