Rottne F20D

Rottne F20D – en robust skotare som är perfekt vid långa skotaravstånd.

Rottne F20D är en robust skotare med mycket stor lastkapacitet, hela 20 ton, vilket gör den perfekt för transporter vid långa skotaravstånd. Balanserad boggi med stora breda hjul ger en mycket bra bärighet och en lugn och mjuk gång.

Rottne F20D har breddbart lastutrymme, Wide Load eller Wide Load XL. Wide Load innebär ett breddbart lastutrymme med mekaniskt breddbara bankar och hydrauliskt breddbar grind. Wide Load XL har ett variabelt lastutrymme med hydauliska stöttor och hydrauliskt breddbar grind.

Båda utrymmena ger en bättre balans i lasten genom att vikten fördelas på bredden istället för på höjden. Med Wide Load XL får du dessutom en smidigare, snabbare och enklare hantering vid både på- och avlastning.

Rottne F20D är skogens storskotare för effektiva transporter!

  • ...

SKOTARHYTT - komfort i lyxklass

Förarmiljön är förnämlig i den ljusa, rymliga och tysta hytten som erbjuder mycket bra sikt.

De ergonomiskt utformade spakpanelerna som innehåller alla de funktioner som används frekvent gör skotningsarbetet smidigt och säkert. Hytten har full ståhöjd och är välisolerad med låg ljudnivå – endast 69 dBA, vilket faktiskt är tystare än i en ny personbil.

Hög fläktkapacitet och 16 luftinsläpp i hyttens nedre del samt ställbart ventilationsutsläpp i taket ger ett behagligt klimat. Förarstolen är luftfjädrad, utrustad med Airvent och steglöst inställbara armstöd.

Som tillval kan även skotaren ha vårt COMFORT LINE-system. Detta unika hyttupphängningssystem reducerar stötar och slag och gör att körning i terräng blir betydligt mjukare – komfort i lyxklass helt enkelt.

  • ...

SKOTARDATOR - för god uppföljning

Kommunikationen mellan skotare, skördare och uppdragsgivare blir allt viktigare för att arbetet i skogen ska bli rationellt och produktivt.

Information om dagsproduktion och virkespositioner tillhör snart varje förares vardag. Skotardatorn är ett tillval som förenklar rapportering och möjliggör en noggrann uppföljning.

Skotardatorn består av dator och färgskärm med pekfunktion. Med denna utrustning förs information, såsom produktionsfiler och kartor med körstråk mm, per automatik över från skördaren till skotaren för att säkerställa att allt avverkat virke blir utkört.

Det finns också program för dagsproduktion med koordinater som visar virkestravarnas position vid bilvägen samt driftuppföljningsprogram med tider för lastning, lossning och service.

  • ...

ROTTNE D5 - ett överlägset styrsystem

Ett maskinstyrsystem som ger god överblick över maskinens funktioner

ROTTNE D5 maskinstyrsystem är uppbyggt med CANbus-teknik som styr och övervakar motorn, transmissionen samt kranen. Ett antal styrenheter är placerade på maskinen i närheten av funktionen som de ska styra och kommunicerar med huvuddatorn.

Inställningar, övervakning och felsökning sker via pekskärmen som är monterad i armstödet. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen.

  • ...

SERVICEVÄNLIG

Hög servicetillgänglighet är en viktig faktor för en god och effektiv virkesproduktion.

Stilleståndstiden är dyrbar och det är viktigt att tiden för service och reparationer minimeras. På skotare ROTTE F20D tar det endast några minuter att göra allt åtkomligt på dragaren.

Motor och transmission frilägges enkelt genom att motorhuven fälls framåt och hytten tippas åt sidan. Främre och bakre bukplåt har gångjärnsinfästning under framaxeln och öppnar hela undersidan.

  • ...

VARIABELT LASTUTRYMME

ROTTNE F20D har breddat lastutrymme Wide Load eller Wide Load XL.

Wide Load innebär ett mekaniskt breddbart lastutrymme med mekaniskt breddbara bankar och hydrauliskt breddbar grind. Wide Load XL har ett variabelt lastutrymme med hydauliska stöttor och hydrauliskt breddbar grind.

Wide Load och Wide Load XL ger båda bättre balans i lasten genom att vikten fördelas på bredden istället för på höjden.

Med Wide Load XL får du dessutom en smidigare, snabbare och enklare hantering vid både på- och avlastning.