ROTTNE H21D

ROTTNE H21D - en storskördare med en helt ny dimension för slutavverkning.

ROTTNE H21D byggs med 6 eller 8 hjul och en dieselmotor som uppfyller avgaskraven för Tier4 (FT4). Vidare har skördaren en helt ny hydrostattransmission som ger otroliga 230 kN dragkraft, separata hydraulpumpar för kran och aggregat samt en medsvängande hytt med bästa tänkbara sikt. Med andra ord, en stabil, tillförlitlig, modern skördare med hög kapacitet. Här kör vi på småländsk kvalitet och styrka.

  • ...

POWER TECH PSS Tier 4 (FT4) - miljömotor

ROTTNE H21D har en kraftfull 6-cylindrig miljömotor på 227 kW (305 hp) som med god marginal uppfyller dagens emissionskrav för dieselmotorer.

POWER TECH PLUS-motorn har modern 4-ventilsteknik, ”common rail” insprutningssystem och 2 st seriekopplade turboaggregat och ett högt vridmoment (1351 Nm), vilket ger mycket bra respons vid snabba effektuttag. Skördaren kan med denna teknik köras med lägre arbetsvarv vilket resulterar i lägre ljudnivå, mindre vibrationer och framför allt lägre bränsleförbrukning.

  • ...

HYTT - med komfort i fokus

Den moderna skördarhytten har suverän förarkomfort

Hytten är svängbar +/-90 grader, nivellerande ca 15 grader och följer automatiskt kranen från sida till sida, men kan även styras manuellt med joystick. Den ergonomiskt utformade förarplatsen har en väl samlad instrumentering på sidan och framför den luftfjädrade förarstolen som även är försedd med Airvent. I de steglöst inställbara armstöden sitter spakpaneler med de funktionstangenter som används regelbundet vid fällning och upparbetning.

  • ...

ROTTNE D5 - ett överlägset styrsystem

Ett maskinstyrsystem som ger god överblick över maskinens funktioner

ROTTNE D5 maskinstyrsystem är uppbyggt med CANbus-teknik och styr och övervakar motorn, transmissionen och kranen. Ett antal styrenheter är placerade på maskinen i närheten av funktionen som de ska styra och kommunicerar med huvuddatorn. Inställningar, övervakning och felsökning sker via en 15″ färgskärm med pekfunktion, gemensam med Forester apteringssystem. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen.

  • ...

ROTTNE Forester - den nya generationens mätsystem

ROTTNE Forester- ett nytt förfinat apteringssystem

Forester är en ny generation apteringssystem med förfinad apteringslogik som uppfyller kraven i StanForD 2010. I hytten framför föraren sitter en stor och tydlig 15”pekskärm och ett tangentbord samt en skrivare som är inbyggd i takpanelen. På skärmen presenteras längd och diameter samt övrig information för det träd som är under upparbetning i aggregatet. Enkel framtagning av produktionsrapporter.

  • ...

EXTREMT STARK KRAN

Kranen RK250 har ett tiltbart kranfundament och en räckvidd på 11 meter.

Kranen sitter rakt över boggin för att ge skördaren bäst möjliga stabilitet vilket behövs för att de stora aggregaten EGS706 alt SP761 LF ska kunna användas på full räckvidd.

  • ...

SERVICEVÄNLIG

För alla ROTTNE-maskiner är servicevänligheten en viktig faktor vid utvecklingsarbetet.

Stilleståndstiden är dyrbar för maskinägaren och med en hög servicetillgänglighet kan tiden för service, reparationer och rengöring minimeras avsevärt. Hela motorrummet frigörs enkelt genom att motorhuven fälls bakåt och oljetankarna åt sidan. Elcentralen med säkringar och reläer samt datorer sitter överskådligt och lätt tillgängligt.