ROTTNE F11D

There's a new man in town. F11 är den nya utmanaren i mellanklassen med 12 tons lastkapacitet.

Vår nya 8-hjuliga skotare Rottne  F11D är en stark arbetshäst som med hög dragkraft ger mjuk och följsam körning i besvärlig terräng. Den låga tyngdpunkten gör att skotaren blir mycket stabil. Rottne  F11D är en kompakt maskin med god spårning och en mycket komfortabel arbetsplats.

  • ...

12 tons lastkapacitet

Med 12 tons lastkapacitet och många olika tillval som krantilt, schaktblad, dubbla teleskop och en balanserad boggie är det möjligt att anpassa skotaren för olika arbetsområden.

✓ 12 tons lastkapacitet

✓ Kraftig ramkonstruktion med midjelås

✓ Boggi med 700 x 24,5 hjul

✓ Miljömotor Steg 4 (Final Tier 4) 125 kW

✓ Dragkraft 167 kN

✓ Styrkraft 68 kNm

✓ Styrvinkel 450

✓ Svetsade lastbankar

✓ Krantilt, schaktblad och Boggilyft som tillval

✓ RK85-kran med två olika räckvidder

  • ...

Hytt med hög komfort och tystare än i en ny personbil

I vår hytt med en modern design sitter föraren verkligen sitter i centrum.

De stora rutorna och den låga instrumentlinjen ger en mycket god sikt såväl i närområdet som uppåt. Hytten har full ståhöjd, är rymlig och välisolerad med låg ljudnivå – faktiskt tystare än i en ny personbil. Hytten är försedd med ett flertal förvaringsfack samt värmeskåp för matlåda. Klimatanläggningen med filter för både friskluft och recirkulationsluft har hög fläktkapacitet och 16 luftinsläpp i hyttens nedre del samt ställbart ventilationsutsläpp i taket. Skotarhytten uppfyller med god marginal de ergonomiska säkerhetsriktlinjerna som finns för skogsmaskiner. Som tillval kan även skotaren ha COMFORT LINE system. Detta unika hyttupphängningssystem reducerar stötar och slag och gör att körning i terräng blir betydligt mjukare.

  • ...

ROTTNE D5 - ett mycket kompetent styrsystem

Vårt maskinstyrsystem ger en god överblick över maskinens alla funktioner.

ROTTNE D5 maskinstyrsystem är uppbyggt med CANbus-teknik och styr och övervakar motorn, transmissionen och kranen. Ett antal styrenheter är placerade på maskinen i närheten av funktionen som de ska styra och kommunicerar med huvuddatorn. Inställningar, övervakning och felsökning sker via pekskärmen som är monterad i armstödet. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen.

  • ...

Servicevänlig med snabb åtkomst

Hög servicetillgänglighet är en viktig faktor för en god och effektiv virkesproduktion. Det har vi tagit fasta på.

Stilleståndstiden är dyrbar och det är viktigt att tiden för service och reparationer minimeras. På skotare ROTTNE F10D tar det endast några minuter att göra allt åtkomligt på dragaren. Motor och transmission frilägges enkelt genom att motorhuven fälls framåt och hytten tippas åt sidan. Främre och bakre bukplåt har gångjärnsinfästning under framaxeln och öppnar hela undersidan. Svåråtkomliga smörjnipplar är genom rörförlängningar flyttade till bättre positioner.