ROTTNE F10D

En gallringsskotare med perfekta egenskaper för att utföra ett bra arbete i trånga gallringsbestånd eller i klenare slutavverkning.

ROTTNE F10D är en vidareutveckling av den populära gallringsskotaren F10 och har alla egenskaper som krävs för en gedigen gallringsskotare. Stabilitet, smidighet och god spårning är de mest utmärkande egenskaperna för maskinen. Även hyttens stora rutor och låga bottenlinjer ger en fantastisk sikt för bästa resultat i skotningen och styrsystemet ROTTNE D5 ger möjlighet för personliga inställningar för bästa resultat i arbetet.

En hytt med den goda kombinationen av komfort och funktion skapar en optimal arbetsmiljö. ROTTNE F10D kan även, som tillval, förses med COMFORT LINE hyttupphängningssystem som ger föraren en mjuk och stötfri terrängkörning.

Skotardatorn ger detaljerad information om dagsproduktion med koordinater för virkestravarnas position vid bilvägen samt noggrann uppföljning av tiderna för lastning, lossning, uttransport, service och reparationer mm.

  • ...

STARK - med ökad dragkraft

Förbättrad transmission ger maskinen ökad dragkraft

F10D har en väl utvecklad och förbättrad transmissionen jämfört med sin föregångare F10. En fullastad skotare F10D väger runt 24 ton och att förflytta ett så tungt ekipage i kraftig uppförslut i skogen kräver stora krafter.

  • ...

HYTT - med hög komfort

Den nyutvecklade hytten har en modern design där föraren verkligen sitter i centrum.

De stora rutorna och den låga instrumentlinjen ger en mycket god sikt såväl i närområdet som uppåt. Hytten har full ståhöjd, är rymlig och välisolerad med låg ljudnivå. Hytten är försedd med ett flertal förvaringsfack samt värmeskåp för matlåda. Klimatanläggningen med filter för både friskluft och recirkulationsluft har hög fläktkapacitet och 16 luftinsläpp i hyttens nedre del samt ställbart ventilationsutsläpp i taket. Skotarhytten uppfyller med god marginal de ergonomiska säkerhetsriktlinjerna som finns för skogsmaskiner. Som tillval kan även skotaren ha COMFORT LINE system. Detta unika hyttupphängningssystem reducerar stötar och slag och gör att körning i terräng blir betydligt mjukare.

  • ...

ROTTNE D5 - ett överlägset styrsystem

Ett maskinstyrsystem som ger god överblick över maskinens funktioner

ROTTNE D5 maskinstyrsystem är uppbyggt med CANbus-teknik och styr och övervakar motorn, transmissionen och kranen. Ett antal styrenheter är placerade på maskinen i närheten av funktionen som de ska styra och kommunicerar med huvuddatorn. Inställningar, övervakning och felsökning sker via pekskärmen som är monterad i armstödet. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen.

  • ...

SERVICEVÄNLIG

Hög servicetillgänglighet är en viktig faktor för en god och effektiv virkesproduktion.

Stilleståndstiden är dyrbar och det är viktigt att tiden för service och reparationer minimeras. På skotare ROTTNE F10D tar det endast några minuter att göra allt åtkomligt på dragaren. Motor och transmission frilägges enkelt genom att motorhuven fälls framåt och hytten tippas åt sidan. Främre och bakre bukplåt har gångjärnsinfästning under framaxeln och öppnar hela undersidan. Svåråtkomliga smörjnipplar är genom rörförlängningar flyttade till bättre positioner.