F15 TERRÄNGCHASSI

En kraftig 8-hjulig skotare med 14 tons lastkapacitet och med hög driftsäkerhet.

Skotare ROTTNE F15C passar för både gallring och slutavverkning, vilket ger goda förutsättningar för bra totalekonomi. Skotaren har 8 hjul med boggier av portaltyp och vagnen är tillverkade med en konisk centralram som ger extra frigångshöjd under midjeleden. Hytten har god sikt med stora rutor och låg och modern instrumentlinje.

  • ...

HÖG PRESTANDA

Skotare ROTTNE F15C ersätter tidigare storsäljande SOLID14 och har samma lastkapacitet men med en genomgående högre prestanda.

Drivlinan har en motor med högre effekt och en ny generation hydrostatkomponenter som innebär ökad dragkraft och möjlighet till högre körhastighet vid tung belastning.

  • ...

BEKVÄM HYTT - ljust och rymligt

Förarmiljön är förnämlig i den ljusa, rymliga och tysta hytten som erbjuder mycket bra sikt.

De ergonomiskt utformade spakpanelerna som innehåller alla de funktioner som används frekvent gör skotningsarbetet smidigt och säkert. Hytten har full ståhöjd och är välisolerad med låg ljudnivå. Hög fläktkapacitet och 16 luftinsläpp i hyttens nedre del samt ställbart ventilationsutsläpp i taket ger ett behagligt klimat. Förarstolen är luftfjädrad, utrustad med Airvent och steglöst inställbara armstöd. Som tillval kan även skotaren ha COMFORT LINE system. Detta unika hyttupphängningssystem reducerar stötar och slag och gör att körning i terräng blir betydligt mjukare.

  • ...

ROTTNE D5 - ett överlägset styrsystem

Ett maskinstyrsystem som ger god överblick över maskinens funktioner

ROTTNE D5 maskinstyrsystem är uppbyggt med CANbus-teknik som styr och övervakar motorn, transmissionen samt kranen. Ett antal styrenheter är placerade på maskinen i närheten av funktionen som de ska styra och kommunicerar med huvuddatorn. Inställningar, övervakning och felsökning sker via pekskärmen som är monterad i armstödet. Larmindikeringar sker via ljud- och ljussignaler samt visas i klartext på displayen.

  • ...

SERVICEVÄNLIG

Hög servicetillgänglighet är en viktig faktor för en god och effektiv virkesproduktion.

Stilleståndstiden är dyrbar och det är viktigt att tiden för service och reparationer minimeras. På skotare ROTTNE F15C tar det endast några minuter att göra allt åtkomligt på dragaren. Motor och transmission frilägges enkelt genom att motorhuven fälls framåt och hytten tippas åt sidan. Främre och bakre bukplåt har gångjärnsinfästning under framaxeln och öppnar hela undersidan.

  • ...

FLEXIBEL VAGN

ROTTNE F15C är ett robust och välbalanserat terrängchassi med hög prestanda.

Den plana vagnsramen är idealisk för olika påbyggnader som t.ex markberedningsaggregat eller lastväxlare. Chassit har åtta hjul, hög markfrigång vilket ger en mycket bra framkomlighet även i mycket besvärlig terräng och den förbättras ytterligare om boggien utrustas med band.

Maskinen är utrustad med den starka och snabba vikarmskranen RK125 som med alternativa utskjut har räckvidder från 7,5 till 10 m.